Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Vi har anlänt till Kenya

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 01 feb, 2011 08:08:05

Resan har gått bra för oss till Kenya. Vi stannade någon dag i Nairobi för att shoppa en del samt för att träffa våra ledare. Det är svårt numera att ta sig fram i denna stad på grund av all trafik, men man försöker att förbättra infrastrukturen. I torsdags reste vi vidare ner till Migori. Det tog oss ca. 6 timmar. Numera är vägarna bra, som tur är. Bara för ett par år sedan var de frutansvärda, men den nya regeringen har gjort mycket för att förbättra vägnätet.

Vi blev varmt välkomnade i Migori av ledarskapet. Skönt att vara framme på missionnen. Redan nästa dag började vi att planera för en del renoveringar som behöver göras. I söndags hade vi ett underbart möte i Kuria. I en av de större kyrkorna var ca. 600 samlade. Den högsta administrative regeringstjänstemannen i Kuria var tillsammans med oss. Han kallas district commissioner (DC). Det blev mycket sång och musik som vanligt i mötet. DC:n höll ett fint tal, i vilket han poängterade att kuriafolket måste sluta med omskärelsen av flickor. Denna sed har ju varit en plåga i Kuria under decennier. Efter att alla ledare och pastorer hade gett en hälsning var det min tur att predika. Jag talde från Sakarja 4 om den verkliga församlingen, som Gud har kallat ut från denna världen som sitt egendomsfolk. Det blev en härlig respons och många kom fram till förbön för både frälsning, förnyelse och helande. Efter mötet blev det en afrikansk måltid som brukligt är.

Igår besökte jag och en medarbetare Kisii för att köpa in material till renoveringar. Det är ca. 12 mil fram och tillbaka och det tog hela dagen. Allt tar tid i Afrika.. Idag skall jag åka ner till Komotobo för att kolla hur det går med arbetet. Tydligen behövs också reparationer därnere på bl.a. barnhemmet. Underhållet är ju viktigt om det skall fungera.

Tack för att ni står med oss i förbön. jag återkommer med rapportering.