Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

NYTT BARNHEM INVIGT I KENYA

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 05 okt, 2013 10:02:22
Jag har haft glädjen att återvända till Kenya under två veckor i september tillsammans med min bror Ove och mina två kusiner Tage och Alf. En av mina kusiner hade donerat en större summa för att uppföra en ny barnhemsbyggnad på en plats i närheten av Viktoriasjön, som heter Lwala. Sedan tidigare har vi haft verksamhet på denna plats med en församling och ett barnhem med ca. 25 barn, men det var i stort behov av upprustning och det var även behov av en ny byggnad för spädbarn. Nu har vi lyckats bygga en fin och ändamålsenlig byggnad med plats för ytterligare 25 barn.

Fr.v. Alf, Curt, Tage och Ove framför nya barnhemmet

Första helgen besökte vi Komotobo, där de hade ordnat ett stort möte för oss. Kyrkan var alldeles för liten att rymma de ca. 2000 personer som kom. Vi fick hålla mötet ute i det fria. Det gick bra eftersom klimatet är ganska behagligt vid denna årstid med lite lagom moln, så att det inte blir för hett. Flera körer sjöng under stor hänförelse och inspiration. Mina kusiner hälsade på folket och min bror Ove gav ett budskap, sedan fick jag ta över. Det var verkligen en öppen himmel över mötet och Guds härlighet kom ner över oss. Många bad frälsningens bön och sedan ledde jag i bön för sjuka och lidande. Flera tillkännagav att de blivit helade. Ja, det var verkligen en underbar dag på Komotobo missionsstation, där vi en gång började missionsarbetet i Afrika.

Den nya barnhemsbyggnaden i Lwala

Intensiva förberedelser pågick i Lwala inför nästa helgs invigning av barnhemmet. Ove och mina kusiner besökte barnhemmet under veckan och delade ut kläder och leksaker till barnen. Alla barn fick nya skoluniformer och även nya skor och en ryggsäck. Samtliga går nu i skola. Då vi anlände på söndagsmorgonen var den stora kyrkan fullsatt med förväntansfulla människor. Flera personer från de lokala myndigheterna var också närvarande. Efter inledning och härlig sång fick jag dela Guds ord. Det var mycket öppet att predika. Även denna gång fick jag leda många i frälsningens bön och sedan bad jag för de sjuka.

Efter gudstjänsten följde invigningsceremonin. Min kusin Tage fick klippa bandet till den nya byggnaden under folkets jubel. Därefter följde många tal av olika myndighetspersoner. Flera körer sjöng återigen och det drog ut till fram på sena eftermiddagen. Därefter blev vi all bjudna på mat. Vi återvände sedan till Migori, där vi bodde under besöket. Vi var trötta men glada och välsignade efter en underbar dag.

Flera har redan ansökt om att få lämna in små föräldralösa barn på det nya barnhemmet, och vi tror att det skall bli till stor välsignelse.