Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

5 VÄLSIGNELSERIKA VECKOR I KENYA

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 21 feb, 2013 10:47:12
Vi har nu återvänt från 5 välsignelserika veckor i Kenya. Herren har varit med på ett underbart sätt. Det var en glädje att få fira 70-årsdagen tillsammans med våra kenyanska vänner i Migori. De hade bakat en jättestor tårta i form av en bibel. Vi mötte en sådan värme och kärlek från dessa trogna vänner, som vi har fått verka bland i över 40 år.

Det var också en glädje att få besöka Komotobo. De hade precis fått ner en bättre begagnad Lancruiser, som vi hade inköpt tidigare i Nairobi. Den skall serva barnhemmet och handikappcentrat. De handikappade barnen fick provåka i bilen ner till vår trädgård, där vi bjöd dom på saftkalas. De var så lyckliga och glada över att få komma ut lite. Vi är så tacksamma till Erikshjälpens sec. hand butik i Gävle, som har givit ett stort bidrag till detta fordon.

Vi har hunnit med tre pastors- och ledarseminarier med ca. 800 deltagare. Tord Renkel har varit med och undervisat i två av dessa. Förutom den stora pastorskonferensen i Migori med 400 deltagare, så hade vi i år ordnat ett seminarium i Eldoret, dit vi inbjöd våra ledare från Turkana, M.t Elgon, Kitale och Väst-Kenya. Ca. 200 deltog i undervisningen där. Det har verkligen varit en härlig stämning och framförallt har det varit så öppet att undervisa. Guds Ande har fallit mäktigt, och vi har avslutat seminarierna med en stark förbönsstund, då vi har smort alla med olja. Det har utlöst en oerhörd glädje bland deltagarna.

Gudstjänsterna på söndagarna har präglats av en stark gudsnärvaro. Kyrkorna har varit helt fullsatta. Sista gudstjänsten hölls i vår kyrka i Kawangware, Nairobi. Där mötte också David Duveskog upp med en grupp på 38 svenskar, som var på en rundresa i Öst-Afrika. Söndagens möte blev en stark upplevelse för dom. Lovsången, de afrikanska rytmerna och den starka gudsnärvaron vidrörde deras hjärtan starkt.

Vi har också besökt ett barnhem, som vi planerar att bygga ut med en ny byggnad. Där finns nu över 20 barn. Vi har köpt in nya sängar, madrasser, filtar och även köksutrustning. Ingegerd handlade också in olika matvaror till hemmet.Det var en sådan glädje bland personalen och barnen, då vi gästade dom. Den nya byggnaden kommer att ge plats till ytterligare ett 25-tal barn, och vi beräknar att den kommer att stå klar till september.

För övrig har det varit fullt upp med att ordna med reparationer och underhåll både i Migori och Komotobo. Nu är vi hemma i kalla Sverige igen, trötta men tacksamma över att fått göra ännu en insats i Kenya.