Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Stark påskkonferens i Betel Runemo

Dagsaktuella händelserSkapad av Curt Johansson 10 apr, 2012 15:59:51
Vi har just avslutat en stark och välsignad påskkonferens i Betel, Runemo. Redan första mötet på långfredagen kl. 15, så var kyrkan nästa fullsatt. Gunnar Bergling undervisade på sitt humoristiska sätt om vår rättfärdighet i Kristus. Hans förkunnelse blev mycket uppskattad av besökarna. På kvällen predikade Linda Bergling under stark smörjelse om Guds helandekraft på grund av Golgata. Massor av människor strömmade fram till förbön. Mötet pågick i nästan tre timmar innan alla hade fått förbön.

På lördag kväll besökte Carl-Gustav Severin konferensen. Mycket folk strömmade till. Vi tog ett härligt offer till en änkas hus i Kenya, som vi har varit med och byggt upp. Det kom in nästan 30,000 kr. Carl-Gustav predikade sedan om nubiern Ebimelek, som kastade ner trasor i brunnen dit profeten Jeremia hade blivit nedslängd. Dessa trasor skulle lindra smärtorna, då man skulle dra upp honom ur brunnen med ett rep. Det finns människor, som är sådana trasor som lindrar och hjälper andra människor. Många blev starkt berörda av budskapet.

Tord och Susanne Renkel talade på söndag eftermiddag. De fick både inspirera och förmedla ett djupt budskap till de närvarande. Tords förkunnelse var delvis en uppföljning av Gunnars predikan i första mötet, då han ytterligare förstärkte insikten i Guds nåds oändliga rikedom.

På kvällen upplevde vi ett starkt genombrottsmöte. Lovsångsteamet sjöng under en mycket stark smörjelse och drog ned himlen över den fullsatta kyrkan. Atmosfären var laddad av Guds närvaro. Sedan predikade Carl-Gustav ett härligt budskap om vikten av att proklamera Jesu seger över varje situation i våra liv.
Massor strömmade fram till förbön i slutet och det blev återigen ett 3-timmars-möte. Många fick också med sig bönedukar hem till sjuka och lidande. Dessutom uppmanade Carl-Gustav de närvarande att ringa upp nära och kära, som var i behov av förbön, och sedan bad han för dom genom mobilerna. Det slutade sedan med lovsång, jubel och dans över hela kyrkan.

Jag tycker att det verkligen var ett värdigt påskfirande. Vi firar ju inte ett nederlag utan den mäktigaste segern som någonsin har vunnits i hela världshistorien. Skulle vi då inte jubla och triumfera och ge Lammet, som har köpt oss med sitt get blod åt Gud, all ära, allt lov och pris!