Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

NATIONELL BÖNEKONFERENS I ÖREBRO

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 09 jan, 2012 14:09:01

Jag hade den stora glädjen att få medverka i en nationell bönekonferens på Kristet Center i Örebro från den 5 - 7 januari. Pastor Per-Åke Eliasson har under en lång tid haft en börda för Sverige och har tidigare satsat på nya pionjärinsatser i Sverige. Men för att det skall ske något i landet, så måste först seger vinnas i luftrummet genom bön, därför att vi har en kamp att utkämpa mot furstar och väldigheter, som har intagit och ockuperat vårt vackra land. Alla andliga genombrott har börjat med att några har gripits av nöd och så har de börjat söka Gud i intensiv bön tills genombrottet har kommit. På grund av denna verklighet ordnades denna konferens

Temat för konferensen var "Hans Eld skall Brinna i Sverige". Första kvällen delade jag Guds ord utifrån Luk. 12:49-50 - Jag har kommit för att tända en eld på jorden, och hur gärna ville jag inte att den redan vore tänd. Men jag har ett dop som jag måste genomgå, och hur våndas jag inte tills det är fullbordat. Det var en glädje att se en stor skara samlad redan första kvällen, och det var en stor öppenhet och längtan bland de närvarande. Många strömmade fram i eftermötet för att få en ny beröring av Guds eld.

Nästa dag fortsatte konfrensen med samlingar från 10 - 16. En stark bönens Ande var utgjuten. Per-Åke ledde oss i bön för olika områden, som behöver bearbetas i våra liv för att vi skall bli de kärl och redskap, som kan bli brukbara för Gud. Vi samlades i smågrupper och bad intensivt gång på gång under dagen. Per-Åke hade också fått på sitt hjärta, att vi behöver be för evangelisttjänsten, och denna dag bad vi starkt för Mikael Alfvén och hans fru. Mikael har en världsvid tjänst, men han har också varit prövad på grund av en bilolycka för några år sedan, som har lett till sömnsvårigheter. Vi upplevde att Herren rörde vi dom på ett starkt sätt.

På kvällen predikade Carl-Gustav Severin, som också kom med sin fru. Han förmedlade på sitt humoristiska sätt ett starkt budskap, om att det aldrig är kört för oss. Gud finns där för att alltid hjälpa oss vidare. Många strömmade fram till förbön för helande. Många ringde också upp behövande på sina mobiltelefoner och de fick förbön av Carl-Gustav. Han presenterade också sin nya bok - ALDRIG FEL ATT VARA HELNYKTER. En bok i rätt tid eftersom alkoholkonsumtion bara ökar i Sverige och t.o.m. börjar att bli vanligt förekommande även i frikyrkan. Vi behöver en ny nykterhetsrörelse i vårt land.

Per-Åke och jag ledde tillsammans en stark morgonbön både på fredag och lördag. Senare på lördagen bad vi också för Carl-Gustav och hans fru samt för mediamissionären Lennart Åsberg och hans fru och dotter. Vi fortsatte sedan med Kanal 10, som har blivit ett viktigt instrument för att förmedla in evangelium i svenska och norska hem. Börje Claesson och hans fru, som hade anlänt till konferensen, vittnade starkt om de genombrott de har fått uppleva för både Kanal 10 och tidningen Inblick. Nästa trossteg är att starta Kanal 10 i Tyskland. Vi hade en mycket stark bönestund för Börje, hans fru och Kanal 10.

Jag återvände till Bollnäs kl. 18 på lördagskvällen, trött men välsignad. På söndagen predikade jag i Betel och Guds Andes eld föll över oss. Helt underbart. Gud välsigne dig!