Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

ALIGN-konferens i Kenya

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 01 dec, 2011 15:15:15
Jag har just återvänt från en mycket händelserik resa till Kenya. Med mig på resan följde tre par från Alingsås, som önskade göra en insats i Kenya. Karl-Gustaf och Karin Westerdahl, som har varit med mig tidigare, besökte alla sina fadderbarn runt Migori och Komotobo. Dessutom hade de nu skaffat faddrar åt ytterligare barn i detta område. De var så glada över att kunna träffa alla 30 fadderbarn, som de själva och deras vänner understöder. Vännerna Brunneskog och Johansson önskade satsa en månad på Komotobo för att hjälpa till och helrenovera den gamla barnhemsbyggnaden, som var mycket nedsliten. De är nu i full gång med detta arbete. Ett par yngre tjejer från Älmhult följde också med att för att få några veckors praktik på Komotobo.

Efter jag hade installerat vännerna från Sverige i Migori och på Komotobo, så återvände jag till Nairobi, dit vi hade inbjudit ett 50-tal ledare från 11 olika länder till en partnerskapskonferens. Denna hölls på Methodist Guest House i Nairobi. Vårt internationella nätverket kallas ALIGN och vi har tidigare haft konferenser i Indien, Israel och nu i Kenya. Det har varit så välsignat för ledarna från olika länder att kunna mötas till gemenskap, seminarier och även lite sightseeing.

ALIGN-konferensen pågick från tisdag till fredag. Temat var "Preparing church ledaders for the end-time". Ledare från olika länder höll seminarier, som var mycket gedigna och insiktsfulla. Vi förvånades över den mognad och förmåga som många av våra ledare har nått fram till, och vi kände oss verkligen stolta över dom. Jag själv, David och Göran Duveskog samt vår ledare från Norge, Kjell Halvorsen, delade också med oss undervisning, som Gud hade lagt på våra hjärtan.

På torsdags eftermiddag besökte vi vårt center i Kawangware, Nairobi, där vi har byggt en förskola, en grundskola samt en kyrka. Skolan har nu 325 elever. Det var underbart att möta både lärare och elever, som hade ordnat ett fint program för oss. Centrat i Nairobi har verkligen blivit en oas mitt i ett stort slumområde. Tyvärr körde bussen, som fraktade oss dit, fast i ett dike, men med hjälp av en domkraft och en massa sten lyckades de få loss den, så att vi lyckligt och väl kunde ta oss tillbaka.

På lördagen hade jag inbjudit ledare från Nairobi region till en seminariedag i kyrkan i Kawangware. 250 deltagare kom och vi hade en underbar dag tillsammans. På söndagen avslutade vi med ett stor möte i kyrkan, som vart helt fullsatt. Medlemmar kom ända från Isiolo i norra Kenya. Det var en sådan underbar stämning i kyrkan. De sjöng lovsång med en rytm, som bara afrikaner kan klara av, och det var jubel och glädje. Henrik Herza och Siv Sandsgård samt vännerna Westerdahls var med mig, och vi fick verkligen vara med ett finalmöte som var av himmelsk karaktär. Många sökte förbön för olika behov.

Fulla av taqcksamhet till Herren för vad han gjort under denna tid kunde vi sätta oss på flyget tillbaka till Sverige. Ett stor tack till alla som har kommit ihåg oss i förbön. All ära till Herren!