Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

GUD VERKAR STARKT I SVERIGE

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 12 nov, 2011 14:43:37

Ingegerd och jag har haft glädjen att besöka flera församlingar för möten och gudstjänster den sista tiden. Vi har kunnat konstatera att Guds Ande är starkt utgjuten, och det finns en sådan längtan efter väckelse och förnyelse i landet.

Både i Filadelfia Högliden, Hudiksvall, i Korskyrkan, Gävle och i min egen kyrka Betel, Runemo har vi fått vara med underbara gudstjänster med en stark gudsnärvaro. Människor har fått starka vidrörande av Guds kraft och det har varit en positiv trosatmosfär.

Vi var också inbjudna till Kristet Center i Örebro och deras allhelgonakonferens "Impact Sweden". Mycket folk samlades, och då jag talade på lördagskvällen fick jag se en sådan respons bland behövande människor. Platsen framför plattformen fylldes av människor, som önskade förbön, och vi hade fullt upp med att bedja för alla. Pastor Per-Åke Eliasson brinner för ett genombrott i Sverige och upplever att kristna behöver få del av en ny pionjäranda.

Nationellt Nätverk för Väckelsekritendom hade också storsamling i Södermalmskyrkan, Stockholm. Gunnar och Linda Bergling är initiativtagare till detta nätverk. Jag själv har varit med i ledargruppen under ett par års tid. Det var en glädje att se en stor grupp av pastorer och ledare från Sverige strömma till denna gång. Pastor Carolina Thorebring inledde dagen med ett starkt och utmanande budskap som berörde oss alla. Hans Augustsson, Per-Åke Eliasson och Sven Bengtsson förmedlade också högaktuell undervisning, som speciellt berörde de utmaningar och svårigheter som församlingsledare möter i vår tid. Själv var jag med och ledde en bönesession, då vi på ett starkt sätt upplevde bönens Ande och smörjelse. Det är så viktigt att ledare och även kristna på nytt får uppleva en nådens och bönens Ande I vårt land, så att vi kan bryta igenom allt det som vill hindra Guds Ande och kraft att flöda fram.

Jag reser nu (14/11) ut till Kenya igen. Jag har med mig 6 pensionärer. Två par skall stanna 1 månad på Komotobo och hjälpa till i arbetet. Ett par skall hälsa på sina fadderbar under ett par veckor. Ett par yngre tjejer kommer också ut för att praktisera på Komotobo. Jag kommer att medverka i en ALIGN-konferens i Nairobi. Ett 50-tal ledare kommer från våra olika partnerorganisationer i världen för att ta del i denna nätverkskonferens. Vi har tidigare haft liknande konferenser i Sverige, Indien och Israel. ALIGN är namnet på vårt internationella nätverk för ledare. Det är underbart för ledarna att få mötas för gemenskap i bönen och Ordet. Vi har också tillfälle att samtala och dela tankar om framtiden.

Tacksam för förbön. Jag återkommer senare med rapport från kenyabesöket.