Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Åter hemma i Sverige

Dagsaktuella händelserSkapad av Curt Johansson 06 apr, 2011 09:44:40

Efter två månader i Sverige så är vi återigen tillbaka i Sverige. Vi är så tacksamma för en underbar tid i Afrika. Vi har fått vara friska hela tiden och Gud har välsignat möten, konferenser och pastorsseminarier på ett mäktigt sätt. Det är Guds nåd att få fortsätta i evangelii tjänst och få se Gud verka och stadfästa ordet. Det lilla pionjärarbete vi fick vara med och starta på 70-talet har nu utbrett sig över hela Öst-Afrika. Det var så underbart att få vara med och inviga den stora centerkyrkan i Kigali, Rwanda denna gång. Vi avslutade vårt besök med ett pastorsseminarium och ett möte i kuststaden Mombasa. Det var fuktigt och varmt men Gud gav nåd att undervisa och predika.

Vi hade ett härlig välkomstmöte i Betel-kyrkan, då vi kom hem. Min fru Ingegerd vittnade om tiden i Kenya och jag predikade om vikten att verka medan dagen varar, ty det kommer en natt då ingen kan verka längre. Guds Ande vidrörde församlingen och flera sökte sig fram till förbön.

2-3 april hade jag förmånen att besöka Josua-församlingen i Gamleby. Vi hade två härliga samlingar på lördagen. Jag undervisade om bönens stora betydelse, och jag upplevde en sådan öppenhet och längtan bland vännerna som var samlade. På kvällen bröt Guds Ande igenom på ett starkt sätt och många sökte sig fram till förbön. På söndagen talade jag om vikten att förstå att Guds tid är Nu. Vi kan inte vänta på bättre tider, utan vi behöver inse att Nu är den välbehagliga tiden för oss. Gud fortsatte att verka starkt och ännu fler fick uppleva ett starkt vidrörande av Herren.

Det var en glädje att få träffa Hans och Monika Augustsson, som i över 20 år bedrivet ett fruktbärande arbete i Gamleby med församling, kristen skola och ett Rehab för missbrukare. De var fulla av glädje och entusiasm inför framtiden.

I helgen besöker jag Fredstorgskyrkan i Aneby, där man planerat en kampanj fredag till söndag.