Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Nya kyrkan invigd i Kigali Rwanda

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 08 mar, 2011 08:58:15

Jag är glad över att kunna sända nya segerrapporter från Afrika. Vi hade ett underbart möte ibland masaierna i Kenya. Platsen där mötet hölls ligger utanför Narok. De hade satt upp ett par tält till skydd mot solen. Det var hett och dammigt. Ca. 7-800 masaier kom och bland dem var flera högutbildade masaier från Nairobi. De uttryckte sina stora tacksamhet för att Guds ord nu hade nått masaifolket.

Det blev mycket sång och dans. De flesta var klädda i sina tradionella masaikläder och de sjöng kristna sånger på sitt eget tradionella sätt. Det var verkligen stor glädje bland dem för att vi kom och besökte dem. Det var mycket öppet att predika och efter predikan ledde jag dem i frälsningens bön och sedan fortsatte jag att bedja för sjuka och lidande och mitt i hettan och dammet fick längtande masaier uppleva Guds vidrörande. Efter mötet blev vi bjudna på mat. Förrätten var ett långt revben från en ko och huvudrätten ett stor fat med segt kött. För min del blev det lite spaghetti och en fanta.

Från Masai reste jag och John Absai vidare till Nairobi för lite vila på Flora Hostel och sedan på måndagen flög vi vidare till Rwanda, där vi mottogs av våra ledare för missionen i detta land. Först hölls en pastorskonferens. 25 pastorer kom från Kongo och och 2 kom från Burundi. Många strömmade dock till från Rwanda och det var upptill ca. 500 som deltog på dagarna. Det var stor förväntan och mycket öppet att undervisa. På kvällarna hade vi väckelsemöte. Kjell Halvorsen och Karsten Thorsen anslöt oss från Norge och Kjell samt John Absai hjälpte till med undervisningen.

På lördagen var det stor invigning av den nya kyrkan, som rymmer ca. 1000 personer. Kyrkan är mycket fin och välbyggd. Kjell och jag fick hålla invigningstal och klippa bandet. Kyrkan fylldes därefter helt med glädjefyllda deltagare. Det var en stor dag för dom. Många tal hölls och Kjell och jag fick också förmånen att offentligt ordinera ledarskapet för kyrkan i Rwanda. Körer avlöste varandra och de sjöng så att himlen kom ner. På söndagen fylldes kyrkan igen av rwandier och det var en underbar atmosfär. Alla är så tacksamma för vad som skett i Rwanda. Efter mycket kamp och möda har de slutligen fått ett jättefint center, och förhoppningarna är stora för en stark utveckling av arbetet i detta land.

Ett stor tack till alla som bidragit till kyrkbygget i Kigali och även till pastorskonferensen, som blev en stor framgång för Guds rike. All ära till Herren!