Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Mäktig pastorskonferens i Migori

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 26 feb, 2011 16:24:26

Vi har nu avslutat pastorskonferensen i Migori. Ca. 500 pastorer, evangelister och andra ledare har deltagit. Redan från början var det mycket öppet att undervisa. Mitt tema har varit "Hur man utvecklar en kristen karaktär och sann integritet i sin tjänst". Av responsen att döma var detta ett ämne som tog tag i deltagarnas hjärtan. Gång på gång brast de ut lovprisning och visade sin uppskattning. Det står ju: "Sanningen skall göra er fria".

Sista dagen blev alldeles speciell. Först var det motigt, därför att vattnet var slut på morgonen och köket kunde inte koka morgonteét till deltagarna. Till slut ordnade det sig och vi kunde starta en timma försenade. Jag upplevde på en gång en stark gudsnärvaro och smörjelse, då jag delade ordets sanningar. Det slutade med ett mäktigt genombrott. Vi bad för samtliga deltagare och smorde dom med olja. Det var så mäktigt att många inte kunde hålla sig stående utan föll under Guds närvaro och kraft. Därefter bröt de ut i lovsång, jubel och dans, som endast afrikaner kan göra. Ja, det var helt underbart. Nu har de återvänt till sina församlingar med en ny smörjelse över sina liv och tjänster.

Under veckan hölls också bibelskolans "graduation". Så mycket folk kom, så att vi fick hålla till ute i det fria. Kyrkan blev alldelse för liten. Över 1000 personer strömmade till. Det var en högtidlig tillställning med många tal av ledare, rektor och lärare. Jag gav en stark appell. Sedan delades certifikat ut till elever som hade genomgått olika kurser ända upp till sammanlagt tre år.

Släkt och vänner kom med presenter. Bästa elever fick olika priser och det var en sådan feststämning bland alla närvarande. Migori Bible College har fått vara till stor välsignelse under många år. Många av våra ledare och pastorer har utrustats och skickliggjorts på denna skola.

Imorgon åker jag tillsammans med John Absai till Narok, där vi har ett stort möte bland masaierna. Det blir spännande. Sedan fortsätter vi till Nairobi och därifrån flyger vill till Kigali i Rwanda, där vi börjar en konferens på tisdag, som kommer att pågå till söndag. Kjell Halvorsen från Norge m. fl. kommer att deltaga. Vi kommer också att inviga vårt nya center i Kigali. Kom ihåg oss i förbön.