Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Komotobo - platsen där det började

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 22 feb, 2011 12:53:52

Vi har besökt Komotob, där missionen började för över 40 år sedan. Det är ju alltid specieelt komma dit. Det är ca. 4 mils resa från Migori till Komotobo. Vägen var frutansvärt dålig. Nästan sämre än när vi kom ut 1970.

Många har upplevt frälsning i Kuria, men fortfarande är det många som lever ett hedniskt liv. Seder som omskärelse av flickor är djupt rotad i denna stam, men vi börjat att se en ljusning. Kuriafolket är också väldigt hetlevrade. För några veckor slog en Kuria ihjäl en annan bara för att denne gick förbi honom i en kö. Strax hämnades den mördades släktingar genom att söka upp den skyldige och så slog de ihjäl honom. Två dog för en bagatell.

Vi samlade pastorerna runt Komotobo för ett två dagars bibelseminarium. Ett 50-tal kom. Det var mycket starkt och välsignat. Mitt ämne var: "Hur man utvecklar en kristen karaktär i sitt liv". Förbönsstunden på lördagen var laddad av Guds närvaro och pastorerna fick uppleva en stark förnyelse.

På söndagen var kyrkan fullsatt och vi hade ett underbart möte. Det var så öppet att predika och jag tror att de flesta närvarande fick uppleva förnyelse. Vi bad för frälsning och helande i eftermötet och som vanligt var det många som begärde förbön.

Jag och Ingegerd besökte också barnhemmet, dövskolan och handikapphemmet. Vi har också satt igång en del nödvändiga reparationer. Vi har fått en ny härlig pastor till Komotobo. Han har gått tre år på bibelskola i Nairobi och han är verkligen brinnande för Herren. Han har en fin fru med två små underbart söta barn. Tyvärr såg pastorsbostaden fruktansvärd ut. Det var många år sedan den hade fått någon uppfräschning. Avloppet var täppt och avloppsbrunnen överfull. Vi har nu satt igång en helrenovering av denna bostad plus några andra som ligger intill, där läkaren och en volontär från USA bor. Dessutom har vi börjat med renovering av barnhemmet, som skall få nytt golv m.m. Igår var vi i Kisii och handlade filtar, handdukar m.m. till barnhemmet.

Idag hade vi en härlig start på den stora pastorskonferensen i Migori. Det var underbart att undervisa på förmiddagen. Vi tror på några välsignade dagar framöver. Tack för att ni beder för oss.