Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Anden föll i Mugumu

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 14 feb, 2011 06:54:53

I fredags reste jag tillsammans med ledaren för arbetet i Kenya, John Absai, ner till Mugumu i Tanzania. Första sträckan från Migori ner till tanzaniagränsen är jättefin väg, men från gränsen till Mugumu i Serengeti, Tanzania är det 10 mil dålig, dammig och stenig väg. Framme i den lilla staden Mugumu, som ligger i Kuria, blev vi varmt välkomnade av ledaren. Vi tog in på ett litet turisthotel. Platsen ligger nämligen bara 4 mil från den berömda Serengeti-stäppen med massor av exotiska djur.

På lördag morgon började jag att undervisa ca. 200 pastorer, evangelister och andra Herrens tjänare, som hade samlats från olika platser i Tanzania. Jag talade om "Det nya förbundets tjänst", och det var mycket öppet och härligt att undervisa. Jag fortsatte till lunch, och på eftermiddagen undervisade John Absai, som ju är en smord Herrens tjänare.

På söndagen räckte inte kyrkan till utan man hade satt upp en provisorisk plastpresenning utanför kyrkan. De hade en underbar kör, som sjöng både lördag och söndag under en stark smörjelse och inspiration. Innan jag skulle predika klädde de på mig en speciell tanzaniakavaj, som var gjord i batik med djurmotiv. En gåva från församlingen. Jag förnam en mycket stark smörjelse under predikan och gång på gång avbröts jag av att församlingen spontant brast ut i lovprisning.

Då jag gav inbjudan till frälsning och rening från synd lyftes många händer och jag fick leda alla i frälsningens bön och då jag fortsatte att inbjuda sjuka och lidande fylldes hela platsen framför talarstolen. Guds kraft var starlt utgjuten och då jag senare frågade hur många som upplevt upplevt befrielse och helande lyftes många händer.

Efter en snabb afrikans lunch återvände vi till Kenya och vi var framme i Migori vid 17-tiden, trötta men tacksamma till Gud.

Tyvärr får vi också uppleva prövningar. Vi borrade efter vatten på missionsstationen i Migori för över 20 år sedan. Nu har borrhålet börjat slamma igen, så att de har fått lyfta upp pumpen över 30 m. Hålet är ca. 90 m. djupt. Resultatet av detta är att de kan pumpa kortare och kortare tid och nu är det kris med vatten. Vi är tvungna att rensa upp hela borrhålet på nytt och sätta in ett nytt hölje i hålet till skydd, så att det inte rasar igen. Vi har sökt olika offerter från olika borrfirmor och den billigaste är på 60,000 kr. Skulle du känna för att ge en gåva till detta är vi mycket tacksamma. Gud välsigne dig.