Curt Johanssons blogg

Curt Johanssons blogg

Starka möten i Kenya

ReserapporterSkapad av Curt Johansson 08 feb, 2011 06:38:46

Dagarna här i Migori, Kenya är fyllda med olika uppgifter. Människor kommer som behöver hjälp. Övervakning av pågående reparationsarbeten. Gäster har också anlänt till vårt lilla hostel från både Sverige ( 3 flickor från Röda Korset) och Amerika (ett större team som besöker en metodistkyrka).

I söndags åkte vi ca. 10 mil till en kyrka i kisiistammen. Platsen var mycket vacker med gröna teplantage och planterad eucalyptusskog. Vi fick ett mycket varmt välkomnande av ledarna och pastorer området. De har själva byggt en ganska stor kyrka på platsen. Den var ännu inte riktigt färdig. En del fönster saknades och även golvet var inte lagt. När vi anlände hörde vi härlig lovsång innifrån kyrkan.

När vi kom in möttes vi av en absolut fullpackad kyrka med kanske 7-800 människor. Tyvärr fick inte alla plats utan fönster och dörrar var fulla med ansikten, som nyfiket tog del i det som hände därinne. Som vanligt var det introduktioner av ledare, pastorer och oss gäster. Detta är en viktig del i Afrika. Sedan var det körsång och därefter lovsång och tillbedjan. Ingegerd gav en hälsning till allas stora glädje. Det var mycket öppet att predika. Då jag gav inbjudan till frälsning och helande, så var det så många som lyfte sina händer, så jag fick leda alla i en massbön till frälsning och därefter bad jag en massbön för alla sjuka. Många lyfte sina händer som ett tecken på att Gud had gripit in efter bönen.

På fredag åker jag till Tanzania för en seminariedag med pastorerna och ett möte på söndagen. Staden jag besöker heter Mugumu. Tack för att ni kommer ihåg oss i förbön.